Andersgedenkmonumenten

Granieten grafmonumenten

Grafmonumenten van graniet natuursteen zijn niet meer weg te denken. De granieten grafsteen is onderhoudsarm. De granietsoorten die voor deze grafstenen worden gebruikt komen van over de gehele wereld. 


De meeste granietsoorten komen uit India, Afrika, China, Turkije, Schotse hooglanden, Himalaya en tal van andere werelddelen waar men de verschillende soorten graniet uit de steengroeven delft. 


Vanuit het land van herkomst wordt het per schip vervoerd naar de haven waar het natuursteen per vrachtwagen verder wordt vervoerd naar de werkplaats.

Neem contact met ons op
Rinus

Advies nodig? 

Bel ons direct!

 Persoonlijk en betrokken           

✔ 30 jaar garantie

 Meer dan 10 jaar ervaring

 Betaalbare grafstenen

Hoe worden granieten grafmonumenten gemaakt? 

Nederland heeft zelf geen natuursteen in de grond behalve het mergel in Zuid-Limburg.


De granieten grafsteen is natuursteen wat op zijn diepst in de aarde bij hoge temperaturen is gestold en is daarom erg hard en moeilijk te bewerken is. Doordat het onder hoge temperaturen is gestold is het zeer dicht van structuur en verkleurd bijna niet door het zonlicht. De granieten grafsteen kan men alleen met diamant gereedschap bewerken.

Grafmonumenten van graniet

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen

Wij hebben alles in huis om voor u de beste keuze in grafmonumenten te leveren en te vervaardigen met thema’s als eenvoud, modern, klassiek, design en eigentijds.

Neem nu contact op!