Assortiment /
Grafmonumenten
/

Bijzondere grafmonumenten 

Als u een dierbare verliest komt het moment dat u ook na zult gaan denken over de wijze waarop de gedenkplek ingericht kan worden. 

Bij Andersgedenkmonumenten ontwerpen wij diverse grafmonumenten. 

Tevens kunnen wij voor u een grafmonument maken naar aanleiding van al uw wensen en ideeën omtrent de uitvoering en materiaalgebruik.

Wij adviseren u..........persoonlijk en anders!!


Wij staan voor u klaar

bijzondere voorbeelden

                                             Diverse monumenten 

Of u nu zoekt naar een grafmonument voor een algemeen graf, een eigen graf, familiegraf of grafkelder: wij staan wij voor u klaar. 

Ons ervaren team denkt met u mee over de vorm en het materiaal van het grafmonument. Sommigen hiervan zijn op kort termijn leverbaar. 

Wij kunnen deze soms al met één maand plaatsen.

Naast standaard grafmonumenten bieden wij ook nieuwe soorten. Zo kunt u kiezen voor een grafmonument met een foto van uw dierbare in glas. 

Het is ook mogelijk om een afbeelding van een persoon of dier in 3D te laten laseren. Zo’n glazen grafmonument kunt u in verschillende vormen en maten bestellen.

Voorbeelden
Voorbeelden

Anders.............. 

Goed luisteren naar wat men verteld en aandraagt qua wensen en eisen en vanuit daar advies geven en met het juiste gevoel en gezamenlijk  proberen

de gedenkplek zo in te richten dat als men er naar toe gaat ondanks het gemis toch een prettig gevoel erbij hebben en trots zijn op hetgeen zij voor hun dierbare hebben gedaan.

Daarom zeg ik altijd......neem de tijd en denk er goed over na want het is belangrijk om tot een resultaat te komen waar je een goed gevoel bij hebt.

En dat is belangrijker dan de snelheid waarin het monument geplaatst is.


Op de foto hiernaast is een monument van Belgisch hardsteen te zien.

Rondom de randen handmatig gekapt.

Bovenaan de naam en jaartallen verdiept in de steen in het gewenste lettertype.

In het midden het Peace teken met tekst dat verheven in het verdiepte vlak

een extra bijzondere dimensie geeft. (Het lichte gedeelte is het verdiepte vlak) 


Tezamen met de lavendel aan de linkerzijde komt de natuurlijke uitstraling van dit gedenkmonument er echt heel mooi uit.

Verdriet is intens........dat blijft ook maar dit is toch enige vorm van rust

                                 Advies 

U bent van harte welkom in onze showroom in Capelle aan den IJssel. 

Hier kunt u op afspraak langskomen voor een advies op maat. Wij helpen u altijd persoonlijk bij de keuze uit onze grafmonumenten. 

Onze medewerkers zijn altijd professioneel. Daarbij plaatsen wij grafmonumenten door heel Nederland.

Natuurlijk wilt u bij de aanschaf van een grafmonument binnen uw financiële mogelijkheden blijven. Daar houden wij rekening mee. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. 

Wij kunnen u dan in alle rust informeren. Telefoonnummer: 06 30652609. U kunt ook uw gegevens achterlaten op ons contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Een algemeen graf

Een algemeen graf is meestal rond de 50 x 50 cm. In een algemeen graf worden meerdere personen (2 of 3) begraven, welke geen familieband met elkaar hoeven te hebben.

Lees verder >

Grafkunst

Grafkunst kan zijn een in brons gegoten kunstwerk, een handgehakt sculptuur, bijzondere vormen en bewerkingen van de steen. 

Lees verder > 

Een eigen graf

In de wet wordt niet gesproken over een eigen of familiegraf, maar over het ‘uitsluitend recht op een graf’.

Lees verder >

Grafkelder

Een grafkelder is een gemetseld of een uit betonnen elementen bestaand graf. De ingang van een grafkelder (graf) mag zich volgens de wet niet in een kerk of een ander gebouw bevinden. 

Een kindergraf

Een kindergraf kan gemaakt worden in alle denkbare vormen, kleuren en materialen (mits toegestaan en duurzaam) zijn mogelijk. 

Lees verder >

Urngraf

Dit is een graf speciaal bestemd voor het plaatsen van een of meerdere urnen. 

Lees verder >

Grafsymboliek

Grafsymboliek kan op diverse wijze worden toegepast, bijvoorbeeld door gebruik te maken van symbolen die betekenis hebben op bijvoorbeeld de kinderen of de hobby's die iemand had.

Lees verder >

Grafstenen

Grafmonumenten zijn alle sculpturen die op het graf staan of liggen. Dit kan variëren van enkele kiezelstenen tot een groot mausoleum met een oppervlakte van meerdere graven.
Lees verder >