Persoonlijke grafstenen

Ieder persoon krijg ooit te maken met het verliezen van een dierbare.
Dan komt het moment dat men een waardige gedenkplek wilt creëren die past bij de dierbare.

Dit kan beïnvloed worden door middel van een symbool of een levenswijze of gewoonweg door een gedicht/schilderij of afbeelding in het ontwerp van het grafmonument te verwerken. Dit is voor ieder mens anders.

Soms is het thema “eenvoud en sober“ als de persoon zelf ook zo heeft geleefd.
Maar is uw dierbare bijvoorbeeld een uitgesproken persoon of bijzondere kunstenaar geweest tijdens zijn verblijf op aarde, dan is het natuurlijk heel bijzonder en persoonlijk om iets van zijn kunst te verwerken in het gedenkmonument.
En dat kan zijn een monument van natuursteen, maar kan ook van RVS/glas of een combinatie van alle deze materialen.


Dit zijn best moeilijke keuzes waar wij advies en raad in kunnen geven. Advies over materiaalgebruik, duurzaamheid, toepassingen en mogelijkheden qua constructie en regels die gemeenten en beheerders hebben opgesteld qua maatvoering en materiaalgebruik.

Advies op maat: ​Tekst op de grafstenen

Vaak is het zo dat er in de steen een verdiepte inscriptie wordt aangebracht. Uiteraard zijn er beperkingen zoals onderstaand beschreven: Veel ruwe stenen zijn te ruw om er een tekst in te kunnen zandstralen. Als de plaquette brand is (wel vlak, maar niet glad), dan kan hierop nog wel een tekst gezandstraald worden. Na het zandstralen worden de letters stuk voor stuk bijgewerkt. Zodra de steen echter nog ruwer is qua oppervlak, dan kan de tekst niet meer gezandstraald worden. Toch heeft men dan nog keuze uit verschillende soorten belettering.

Op liggende zerken wordt ook vaak voor een andere lettersoort gekozen dan de gezandstraalde letters. De reden hiervoor is dat de verf relatief snel uit de letters gaat aangezien in een liggende steen in de letters water en vuil blijven liggen die de verf aantasten.

Soms is er zoveel wat we voelen...
Maar zo weinig wat we kunnen zeggen…

Wij helpen u verder...
Kosten

Grafsteen prijzen

De prijzen variëren niet alleen vanwege de verschillende uitvoeringen, maatvoering en materiaalgebruik, maar ook de bewerkingen/afwerking speelt een grote rol.  Een verdiepte letter of verheven letter, eventueel bronzen letters die ook in diverse prijsklasse leverbaar zijn, of een plaquette van gegoten brons, kortom wij kunnen pas een offerte op maat verzorgen als wij weten wat de wensen zijn.


Algemeen graf incl 50 verdiepte en gelakte karakters en plaatsing: vanaf 475,-.


Eigen graf/Familiegraf incl 50 verdiepte en gelakte karakters fundering en plaatsing: vanaf 1600,-.


Urngraf : Dat kan van eenvoud tot exclusief en de prijzen variëren: vanaf 500,-.

Vraag een aantrekkelijke aanbieding op

Grafsteen ontwerpen

Het ontwerpen van een grafmonument is een proces dat vaak in samenhang gaat met de klant. En kan dus geheel of alleen een aantal elementen bevatten van eigen ideeën. 


Veelal tonen we foto’s van reeds geplaatste monumenten en wordt er vaak een combinatie van ideeën gebruikt en verschillende materialen, maatvoeringen en symboliek.


Wij zijn in het bezit van honderden schetsen en mogelijkheden van diverse uitvoeringen en combinaties van materialen.

Neem contact met mij op

Grafsteen uitzoeken

Over het algemeen is het aan te raden de tijd te nemen voor het uitzoeken van een grafmonument. Zeker wanneer de keuze aan de nabestaanden is. Immers kort na de uitvaart zit men vaak midden in het rouwproces. Bij de meeste begraafplaatsen heeft u minimaal een jaar de tijd. In die tijd kan rustig nagedacht worden over de mogelijkheden die er zijn zoals materiaalsoort, vorm, tekst en eventuele motieven symbolen en figuren. Ga eens kijken op een begraafplaats en laat u door meerdere steenhouwers informeren. U krijgt zo een goed beeld van de vele vormen en materiaalsoorten, van het vakmanschap en de prijzen voor grafmonumenten.

Geef uw wensen aan

Grafsteen kopen

Andersgedenkmonumenten ziet iedere klant als een visitekaartje. Daarom vinden wij het van groot belang dat onze klanten tevreden zijn en tevreden blijven. Om dit te bereiken bieden wij u een optimale service en garantie.

Wanneer u in zee gaat met Andersgedenkmonumenten kiest u voor service op niveau. U wordt van A tot Z begeleid in uw streven naar een bijzonder en persoonlijk grafmonument. Of het nu gaat om de aanvraag bij de gemeente / begraafplaats of de uiteindelijk plaatsing, alles is bij Andersgedenkmonumenten in vertrouwde handen. Onze expertise komt een vlekkeloze en spoedige afhandeling ten goede. Wij zijn altijd 24 uur per dag bereikbaar voor al uw eventuele vragen en opmerkingen en dat is wel zo prettig.

Ontdek het aanbod

Garantie

Andersgedenkmonumenten werkt merendeels met grafmonumenten van graniet. Het grote voordeel van graniet is dat het praktisch niet verweert en een hard gesteente en daarom dan ook ontzettend duurzaam is. Om deze reden kunnen wij u een garantie geven van 25 jaar op scheuren of splijten als gevolg van constructie-, montagefouten of een gebrek in het verwerkte natuursteen. Mocht er vanwege bovengenoemde redenen iets aan uw monument mankeren dan zal het monument worden hersteld en zo nodig vervangen. Op kleurenfoto’s geven wij een garantie van 10 jaar. En op het brons ook.

Meer informatie

Laten ontwerpen

Het ontwerpen van een grafmonument is een proces dat vaak in samenhang gaat met de klant. En kan dus geheel of alleen een aantal elementen bevatten van eigen ideeën.

Moderne grafstenen

Moderne mogelijkheden door glas en natuursteen te combineren kunnen we een persoonlijk ontwerp creëren.


Klassieke grafstenen

Belgisch hardsteen of marmer is de meest gebruikte steensoort als het gaat om een klassiek monument.

Grafsteen Brons

Met betrekking tot een grafmonument van brons of een grafmonument met brons erin verwerkt kunt u informatie en advies inwinnen in de vestiging. Omdat dit vaak specifiek en op maat gemaakte monumenten zijn is dit per monument anders.

Bekijk verder