Andersgedenkmonumenten
Assortiment /
Grafsymboliek
/

Grafsymboliek, de betekenis van...

Grafsymboliek kan op diverse wijze worden toegepast, bijvoorbeeld door gebruik te maken van symbolen die betekenis hebben op bijvoorbeeld de kinderen of de hobby’s die iemand had.


En niet te vergeten de rituelen of denkwijze van individuen, tekenen van verbondenheid zoals de handen in de zuil. Maar ook een muzieksleutel of een bepaalde vogelsoort kan een diepe betekenis hebben. Wij adviseren u over de mogelijkheid om binnen het gestelde budget toch een persoonlijke tint of symboliek aan te brengen in het gedenkmonument.

Neem contact met ons op
Rinus

Advies nodig? 

Bel ons direct!

 Persoonlijk en betrokken           

✔ 30 jaar garantie

 Meer dan 10 jaar ervaring

 Betaalbare grafstenen

Beeld genaamd: Troost

Bovenstaand bronzen sculptuur met de naam ``Troost`` Dit is een prachtig object om een stukje symboliek in het monument te verkrijgen. 

De afmeting hiervan is 15 cm hoog x 6 cm breed x 5 cm diep.

Beeld genaamd: zittend paar

Budget speelt ook een rol of soms moet het juist heel eenvoudig en sober omdat de dierbare ook deze levenswijze had. De mogelijkheden om binnen kleinere budgetten toch iets heel bijzonders en persoonlijks te laten ontwerpen zijn er genoeg. En dat vinden wij juist een uitdaging om met de middelen die er zijn zo veel als mogelijk te doen voor de families.


Engelen staan voor hemelse boodschappers en zijn de brug tussen hemel en de aarde.


De vlinder heeft meerdere symbolische betekenissen, zowel algemene als christelijke. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven, dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. Voor christenen is de dood de overgang naar een beter leven, de overgang van een tranendal naar het hemelse koninkrijk.

Grafkunst

Grafkunst kan zijn een in brons gegoten kunstwerk, een handgehakt sculptuur, bijzondere vormen en bewerkingen van de steen.


Wij hebben recent een letterplaat in de vorm van een uil gemaakt en in heel de letterplaat geen verf gebruikt maar door de verschillende bewerkingen in de steen toch de vleugels, ogen, borstvlak en snavel duidelijk in beeld gebracht. Door gedeelten te polijsten en sommige oppervlakken te zoeten en de onderzijde te prikken en de omranding van de ogen weer verdiept in de steen aan te brengen is een uniek monument ontstaan dat heel natuurlijk oogt en rust uitstraalt.

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen

Wij hebben alles in huis om voor u de beste keuze in grafmonumenten te leveren en te vervaardigen met thema’s als eenvoud, modern, klassiek, design en eigentijds.

Neem nu contact op!