Grafmonumenten van Andersgedenkmonumenten

Als u een dierbare verliest moet u vaak ook nadenken over het aanschaffen van een mooi grafmonument. Hiermee geeft u de nagedachtenis aan uw overleden dierbare vorm. Bij Andersgedenkmonumenten bieden wij diverse grafmonumenten. Wij kunnen een grafmonument voor u laten maken en u op een persoonlijke wijze helpen.

Wij staan voor u klaar

Diverse soorten grafmonumenten

Of u nu zoekt naar een grafmonument voor een algemeen graf, een eigen graf, familiegraf of grafkelder: wij staan wij voor u klaar. Ons ervaren team denkt met u mee over de vorm en het materiaal van het grafmonument. Sommigen hiervan zijn op kort termijn leverbaar. Wij kunnen deze soms al met één maand plaatsen.

Naast standaard grafmonumenten bieden wij ook nieuwe soorten. Zo kunt u kiezen voor een grafmonument met een foto van uw dierbare in glas. Het is ook mogelijk om een afbeelding van een persoon of dier in 3D te laten laseren. Zo’n glazen grafmonument kunt u in verschillende vormen en maten bestellen.

Goed advies bij de keuze

U bent van harte welkom in onze showroom in Capelle aan den IJssel. Hier kunt u op afspraak langskomen voor een advies op maat. Wij helpen u altijd persoonlijk bij de keuze uit onze grafmonumenten. Onze medewerkers zijn altijd professioneel. Daarbij plaatsen wij grafmonumenten door heel Nederland.

Natuurlijk wilt u bij de aanschaf van een grafmonument binnen uw financiële mogelijkheden blijven. Daar houden wij rekening mee. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij kunnen u dan in alle rust informeren. Telefoonnummer: 06 30652609. U kunt ook uw gegevens achterlaten op ons contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Diverse soorten grafmonumenten

Een algemeen graf

Een algemeen graf is meestal rond de 50 x 50 cm. In een algemeen graf worden meerdere personen (2 of 3) begraven, welke geen familieband met elkaar hoeven te hebben.

Lees verder >

Grafkunst

Grafkunst kan zijn een in brons gegoten kunstwerk, een handgehakt sculptuur, bijzondere vormen en bewerkingen van de steen. 

Lees verder > 

Een eigen graf

In de wet wordt niet gesproken over een eigen of familiegraf, maar over het ‘uitsluitend recht op een graf’.

Lees verder >

Grafkelder

Een grafkelder is een gemetseld of een uit betonnen elementen bestaand graf. De ingang van een grafkelder (graf) mag zich volgens de wet niet in een kerk of een ander gebouw bevinden. 

Lees verder >

Een kindergraf

Een kindergraf kan gemaakt worden in alle denkbare vormen, kleuren en materialen (mits toegestaan en duurzaam) zijn mogelijk. 

Lees verder >

Urngraf

Dit is een graf speciaal bestemd voor het plaatsen van een of meerdere urnen. 

Lees verder >

Grafsymboliek

Grafsymboliek kan op diverse wijze worden toegepast, bijvoorbeeld door gebruik te maken van symbolen die betekenis hebben op bijvoorbeeld de kinderen of de hobby's die iemand had.

Lees verder >

Grafstenen

Grafmonumenten zijn alle sculpturen die op het graf staan of liggen. Dit kan variëren van enkele kiezelstenen tot een groot mausoleum met een oppervlakte van meerdere graven.
Lees verder >